Βιογραφικό

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Τραυματολόγος Σπύρος Φ. Ξεΐνης είναι ιδιώτης Ιατρός από το 2011 και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Πεύκη και το Ψυχικό. Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Α’ Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων του METROPOLITAN GENERAL και κατέχει τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απο τον Μάιο του 2014, με βαθμό “Άριστα”.

Από το 2008 συνεργάζεται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και είναι ιατρός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας, ενώ ταυτόχρονα είναι διαπιστευμένος από την UEFA έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο εκπαίδευσης του “UEFA Football Doctor Education Programme”. Ο ιατρός είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουρικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ατυχημάτων ΚΑΤ, όπου ειδικεύθηκε στην αντιμετώπιση Καταγμάτων, στην Επανορθωτική χειρουργική των αρθρώσεων (Αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου) και στις Αθλητικές Κακώσεις. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, έλαβε θέση Επιμελητή στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια.

Στο διάστημα της θητείας του ως Επιμελητής, απέκτησε πολύ σημαντική χειρουργική εμπειρία. Ήταν επικεφαλής Ορθοπαιδικός σε πολυάριθμες εφημερίες στα επείγοντα περιστατικά και πραγματοποίησε με επιτυχία μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων σε όλο το φάσμα του τραύματος (κατάγματα άνω και κάτω άκρων, κατάγματα ισχίου, ρήξεις τενόντων, χειρουργική άκρας χειρός), της Επανορθωτικής Χειρουργικής (αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος) και των Αθλητικών Κακώσεων (αρθροσκοπική χειρουργική).

Επιπρoσθέτως, εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική Παίδων κατά τη θητεία του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και στις παθήσεις της Άκρας Χειρός στη διάρκεια της θητείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Sahlgrenska University Hospital» στο Gοteborg της Σουηδίας.